Loader

,

LEMIA D.O.O. VEĆ PREKO 15 GODINA ZASTUPA I SURAĐUJE SA TALIJANSKIM PROIZVOĐAČEM VALJAKA ZA GLAČANJE GMP COMMERCIALE Srl .

GMP COMMERCIALE Srl je tvrtka koja se je specijalizirala isključivo za proizvodnju valjaka za glačanje te valjaka za sušenje i glačanje tzv. kalandera.

Valjak za peglanje neizostavni je stroj za svaku praonicu rublja, a također i za hotel, pansion, restoran koji sami peru svoju rublje.
Valjci za glačanje marke GMP kvalitetni su i pouzdani strojevi, što mogu potvrditi naši zadovoljni korisnici diljem Hrvatske od Dubrovnika do Čakovca.

Lemia d.o.o. prodane strojeve montira, servisira i daje jamstvo za njih. Također držimo na skladištu sav potrošni materijal za valjke i kalandere kao što su: vanjsko platno, unutarnje platno, platno za nanošenje voska, platno za čišćenje korita, trake za glačanje, uvodne trake, vodilne trake, obloga za valjke od nomexa, polyestera ili polyester-nomex , čelična vuna, tenax, vosak, sprej za zamašćivanje.

 

Valjak za glačanje

Pri glačanju rublja na valjku potrebno je imati na umu da rublje nakon pranja treba prvo prosušiti u sušilici kako bi se zaostala vlaga na rublju smanjila do razine prikladne za dobivanje najboljih rezultata glačanja (od 15 do 30% vlage ovisno o modelu valjka za glačanje).

Kalander

Za razliku od valjka za glačanje, rublje koje se glača na kaladeru nije potrebno prethodno prosušiti u sušilici za rublje. Upotreba kalandera kontinuirano ubrzava proces glačanja i zamjetno smanjuje troškove vezane uz potrošnju energije.