Loader

 

Tvrtka Valmet (Fanafel) iz Portugala proizvođač je br. 1 u Europi specijaliziran za proizvodnju kompletnog tekstilnog potrošnog materijala za profesionalne industrijske strojeve za glačanje ravnog rublja. Valmet proizvodi: unutarnje obloge za valjke (filc),  uvodne trake, transportne trake, vrpce za valjke te sav potreban pribor za održavanje i čišćenje. 

Potrošni materijal tvrtke Valmet koriste najveći svjetski proizvođači strojeva za praonice rublja poput tvrtki: Electrolux, Lapauw, Jensen, Girbau, Primus, Danube, Kannegiesser, Lavatec te mnoge druge.

 

Ono što čini glavnu razliku između ove tvrtke i njihovih konkurenata je kvaliteta i dugogodišnje iskustvo. 

 

 

OBLOGE ZA VALJKE

Obloge dolazi u različitim oblicima, ali mogu se klasificirati prema vlaknu, snazi, težini i širini. Danas se koriste 2 osnovna materijala za izradu obloga, poliester i meta aramid vlakna (trgovačko ime od DuPont™ je Nomex® a od Teijin™ je Teijinconex®).

Tvrtka nudi jednonamotni filc ili za rezanje ili  s kosim rubom, s težinom od 2 do 4,2 kg/msastava od 100%-tnog poliestera, poliester/meta aramida ili 100%-tnog aramida. Dvonamotni filc težine 400 do 1300 g/msastava od 100%-tnog poliestera, poliester/meta aramida ili 100%-tnog aramida.

1  2   3

VODILICE ZA VALJKE (VITESSE)

Tvrtka Vitesse nudi široku ponudu vodilica od različitih materijala – poliester, polinomex, nomex i kevlar. Izdvajamo model:

Lux L cod. 1400 od 100% poliestera koji se odlikuje visokom čvrstoćom vlakana, niskim istezanjem i dobrom mehaničkom čvrstoćom. Radna temperatura do 190°C. Širina 14 mm. Kolut od 500 m.

Alta 3 1 4

TRANSPORTNE TRAKE ZA VALJKE (VITESSE)

Tvrtka Vitesse nudi široku ponudu traka različitih dimenzija i sastava materijala – pamuk, poliester, PVC, guma, silikon, poliuretan.

Pamuk Pes 

TRANSPORTNE TRAKE ZA VALJKE (VITESSE)

Tvrtka Vitesse nudi široku ponudu traka različitih dimenzija i sastava materijala – pamuk, poliester, PVC, guma, silikon, poliuretan.

Vosak2Vosak1

SPREJ ZA MAŠČENJE VALJAKA (GMP)

G-sil spray je namijenjen maščenju manjih valjaka kroz svakodnevnu upotrebu. Praktičan silikonski proizvod se šprica na valjak kako bi se smanjilo i eliminiralo trenje između tekstilne navlake valjka i kromirane površine, čime se produljuje životni vijek gornjeg dijela valjka.

  

KRPE ZA ČIŠĆENJE KORITA VALJKA I NANOŠENJE VOSKA (VITESSE)

Krpe za čišćenje i poliranje valjka različitih modela, sa 4 – 7 redova brusnog papira ili čelične vune postavljenih pod kutem, u svrhu postizanja što boljeg otpora i trenja. Dostupni su modeli različitih dimenzija, izrađeni od različitih materijala – pamuka, poliestera i nomexa.

Krpe za čišćenje i poliranje korita valjka sastavljene od poliesterskog džepa za unos voska, centralnog dijela od čelične vune i filcastih dijelova za poliranje. Dimenzije 160 x 180 cm.

Brusni Papir VreceDzep Krpe