Lemia d.o.o. – nositelj bonitetne ocjene izvrsnosti AA

Što je bonitetna ocjena izvrsnosti?

Bonitetna ocjena izvrsnosti predstavlja natprosječnu bonitetnu vrijednost poslovnog subjekta. Temeljena je na financijskim izvještajima subjekta za posljednju poslovnu godinu i predviđa sigurnost rada u sljedećih dvanaest mjeseci.

Poduzeća s bonitetnom izvrsnosti posluju natprosječno i manja je vjerojatnost da će iduće godine zabilježiti blokadu transakcijskog računa. Za dobivanje bonitetne izvrsnosti poduzeće mora dodatno ispunjavati sljedeće standarde kvalitete:
– mora imati barem jednog zaposlenika;
– ukupni prihodi poduzeća moraju biti veći od 150.000 kuna;
– poduzeće mora imati pozitivan kapital;
– neto profitna marža poduzeća mora biti barem 1%;
– za poduzeća s bonitetnom ocjenom izvrsnosti AA procjena vjerojatnosti blokade računa u idućoj godini mora biti manja od 2,4%.

Poslovni subjekti s bonitetnom izvrsnosti AA imaju 62% vjerojatnosti da zadrže bonitetnu izvrsnost u sljedećoj godini.

Certificiranje je u međunarodnom okruženju postalo ustaljena praksa i metoda poduzećima za daljnju konsolidaciju reputacije i povjerenja u domaćem i međunarodnom poslovnom okruženju. Nositelji certifikata dobivaju dodatno povjerenje svojih poslovnih partnera.

Bisnode Grupa ima dugoročnu tradiciju izdavanja certifikata izvrsnosti u sljedećih 12 europskih zemalja: Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Danskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Poljski, Češkoj i Mađarskoj. U narednim godinama, certificiranje će se provoditi u svih 18 europskih zemalja u kojima je Bisnode prisutan.

PITANJA I PORUKE

Popunjavanjem ovog obrasca pošaljite nam svoje pitanje ili poruku. Prije slanja pitanja ili poruke predlažemo pogledajte Česta pitanja.