Što kažu deklaracije na dekama, poplunima i prekrivačima?

Stiglo je ljeto, nekako sve želimo spremiti u ormare, skrivene police, stare kofere. Ne trebamo više poplune i prekrivače. U stroj za pranje često ne stanu, sporo se suše, a niti deklaracije za održavanje nisu nam baš najjasnije. Jedno je sigurno- želimo čisto posteljno rublje, ne želimo ga oštetiti i najbolje je da ga kemijski čistimo.

Idemo u kemijsku čistionicu, tako imaju one velike strojeve i sušilice !

Na pultu kemijske čistionice, ljubazno osoblje gleda na samom početku, što drugo nego- deklaraciju.

Ta cijenjena deklaracija. Zašto je toliko važna? Jer ne znamo kako se mješavine materijala ponašaju prilikom čišćenja. Molimo nemojte ih skidati, makar kod posteljnog rublja. Ako su već predugačke, pokušajte ih spremiti sa strane te pokazati prilikom čišćenja.

Vaše posteljno rublje možemo čistiti vodenim pranjem i kemijskim putem.

Zašto deklaracije često zabranjuju vodeno pranje?

Često se u kombinaciji sa umjetnim vlaknima, proizvođač može u sastav radi topline, mekoće te luksuza, dodati i prirodni materijal poput vune, svile pa i devine dlake. U doticaju s vodom, deka ili poplun se jednostavno može skupiti. A to svakako ne želite.

Ako deklaracija nalaže kemijsko čišćenje, poštujmo to pravilo, osim ako se niste uvjerili u suprotno, odnosno da vodeno pranje nije donijelo oštećenja.

Navlake za madrac sa dodatnim magnetima ili magnetima na struju, posebno su osjetljive jer mogu ispasti ili više ne funkcionirati.

PITANJA I PORUKE

Popunjavanjem ovog obrasca pošaljite nam svoje pitanje ili poruku. Prije slanja pitanja ili poruke predlažemo pogledajte Česta pitanja.