LEMIA

EXPOdetergo International 2022: RESET.RESTART

EXPOdetergo International 2022 vodeći četverogodišnji događaj u Europi i svijetu posvećen strojevima za pranje, glačanje i kemijsko čišćenje tekstila, novim tehnologijama, proizvodima, sredstvima, uslugama, dodatnoj i popratnoj opremi ove djelatnosti, održao se u složenom povijesnom trenutku u kojoj je industrija pranja i kemijskog čišćenja posebno osjetljiva na povećanje troškova energije.

KONKRETNI TEHNOLOŠKI ODGOVORI ZA SUOČAVANJE S ENERGETSKIM IZAZOVIMA

Kontekst izdanja sajma EXPOdetergo International 2022 može se opisati kroz sljedeće točke:

  • 250 izlagača predstavilo je rješenja i tehnologije za podršku praonicama rublja i kemijskim čistionicama i rješavanje visokih računa za energente
  • super brze, štedljive perilice rublja, sušilice, strojevi za kemijsko čišćenje, ergonomski i energetski učinkoviti sustavi za glačanje, potpuno digitalizirani strojevi kojima se može upravljati čak i na daljinu, visoko učinkovit i ekološki prihvatljivi profesionalni deterdženti i sredstva
  • prijedlozi rješenja izgrađeni oko tri glavna cilja: održivost, digitalizacija i higijena
  • održivost znači održavanje maksimalne učinkovitosti, higijena i produktivnost uz najmanji mogući utrošak energije, vode
    i deterdženata
ODRŽIVOST KAO PRIORITET
  • nove tehnologije primijenjene u strojevima i inovativniji procesi su dizajnirani da koriste manje energije, omogućujući uštedu između 30% – 40%; poticanje ulaganja u inovacije – konkurentnost na tržištu
  • svi izlagači su se fokusirali na okoliš i prijateljska rješenja koja štede energiju

POSTAVLJENI CILJEVI ZA BUDUĆNOST: ODRŽIVOST, DIGITALIZACIJA, HIGIJENA

ODRŽIVOST

Uzimajući u obzir stvarni porast računa energenata, danas više nego ikad predložena rješenja održivosti vežu se uz ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije koje su ključne za osiguranje kontinuiteta poslovanja za svaku tvrtku.

Od pojedinačnih perilica rublja i svih primarnih strojeva namijenjenih ovoj struci, do velikih automatiziranih linija postrojenja, tehnika pranja i kemijskog čišćenja, od deterdženata do kemijskih aditiva, svi izlagački brendovi su predstavili prednosti i potencijal sve zelenijeg poslovanja.

ODRŽIVOST, DIGITALIZACIJA, HIGIJENA

DIGITALIZACIJA

Predstavljeni strojevi najnovije generacije sve su više precizniji, intencija im je smanjiti ili u potpunosti eliminirati mogućnost ljudske pogreške, planirano je upravljanje uređajima (čak i upravljanje održavanjem na daljinu).

Digitalizacija koja je sve prisutnija zbog jakog razvoja sektora, također je prioritet koji osigurava sve učinkovitije poslovanje i mogućnosti održavanja istih troškova zaposlenih uz povećanje produktivnosti.


HIGIJENA

Higijena i dezinfekcija, koje su uvijek bile temeljni zahtjev pranja i čišćenja, u posljednjih nekoliko godina postale su još važnije i naglašenije karakteristika sektora: kombinacija strojeva najnovije generacije visokih performansi, deterdženti, tehnike i koncepti pranja jamstvo su u potpunosti higijenski obrađenog tekstila.

LEMIA NA EXPODETERGO SAJMU

Lemia tim je bio oduševljen cjelokupnom ponudom dostupnom na međunarodnom tržištu. Ovakva multinacionalna druženja su se pokazala kao izvrsna prilika koja omogućuje razmjenu iskustva na svim razinama poslovanja, omogućuje motivirane rasprave, razmišljanja i djelovanja te daje uvid u inovacije u industriji pranja i čišćenja koje s veseljem primjenjujemo i u našem pogonu. Nama je ovo ujedno bila prilika za stare i nove susrete s našim partnerima i dobavljačima.

EXPOdetergo International 2022. je još jedna potvrda da tekstilna industrija predstavlja konstantan izazov u tehnologiji i procesu pranja, kemijskog čišćenja i korištenju profesionalnih sredstava.

Veselimo se izazovima koji su pred nama i pronalasku rješenja koja ćemo podijeliti kroz iskustvo s našim klijentima!

PITANJA I PORUKE

Popunjavanjem ovog obrasca pošaljite nam svoje pitanje ili poruku. Prije slanja pitanja ili poruke predlažemo pogledajte Česta pitanja.