LEMIA

LEMIA savjetuje: Besprijekorno čiste košulje

VODIČ ZA PRANJE KOŠULJA

Užurbani način života, zahtjevi klijenata i ušteda na vremenu smjestili su uslugu pranja i glačanja košulja visoko na listi svakodnevnih prioriteta.Iako se čini vrlo jednostavnom, usluga pranja i glačanja košulja veoma je zahtjevan proces. Materijali, boje i mrlje samo su neki od faktora koji znatno mogu utjecati na kvalitetu usluge. Ovratnici i orukavlja na košuljama vrlo se lako mogu zaprljati masnoćom, šminkom, parfemom, hranom i znojem. Ali uz pravi savjet, uklanjanje ovih mrlja više neće predstavljati problem!

OVRATNICI I ORUKAVLJA

Najprljaviji dijelovi odjeće obično su ovratnici i orukavlja jer su izloženiji nečistoći i u izravnom su dodiru s kožom. Većina mrlja na tim područjima je masna: znoj, šminka (poput rumenila ili kozmetičkih krema), hrana i sl. Te mrlje najčešće nalazimo na košuljama i teško ih je sakriti, posebno na bijelim tkaninama. Neke mrlje od šminke izuzetno je teško ukloniti, posebno ako je proizvod vodootporan. U tim situacijama potrebno je koristiti profesionalno i specifično sredstvo za uklanjanje mrlja. 

Da biste u potpunosti uklonili opisane mrlje, naš prvi savjet je reagirati pravovremeno: što duže čekate prije pranja prljave odjeće, postupak uklanjanja biti će složeniji, a mrlja će se fiksirati duboko u materijal. Ukoliko naknadno primijetimo te neugodne tragove prljavštine, vaš cilj je odjeći vratiti izvornu čistoću bez oštećenja vlakana i tkanina, koristeći profesionalne proizvode.

Laboratorij talijanske tvrtke Tintolav, stvorio je cijeli asortiman specijaliziranih proizvoda koji će vam pomoći riješiti ovaj problem. Kako bi pojačao djelovanje kemikalija, Tintolav pruža profesionalcima i odgovarajuće alate za četkanje kako bi se mehaničkim djelovanjem olakšalo i osiguralo uklanjanje mrlja.

ČETKE ZA DETAŠURU

Kako biste uklonili mrlje na ovratnicima i orukavlju, potrebno je koristiti proizvod koji kombinira karakteristike trostrukog djelovanja: sredstvo za predobradu, odmašćivač i enzimatsku  komponentu. Važno je koristiti proizvod s ovim značajkama jer ćemo vrlo vjerojatno morati ukloniti mrlje od hrane (koje se uklanjaju enzimskim komponentama) ili mrlje od šminke i znoja (koje se mogu ukloniti površinski aktivnim sredstvima – tenzidima ili komponentama za odmašćivanje). Stoga će za postizanje cjelovitog i dubokog djelovanja biti potrebno identificirati i odabrati prave proizvode.

BESPRIJEKORNO ČISTA KOŠULJA KAO PRIORITET

ZA VAS SMO PRIPREMILI NEKOLIKO RJEŠENJA

PREZYM

PREZYM – 750 ml

Uklanjanje prljavštine na ovratnicima i orukavlju tijekom četkanja moguće je ako koristite aktivni enzimski odmašćivač HygienFresh® PREZYM. Trostruko djelovanje – sredstvo za predobradu čija je formula obogaćena enzimima i površinskim aktivnim sredstvima za odmašćivanje učiniti će ovaj proizvod idealnim partnerom za blistave košulje.

TINTOSMAC PROFESSIONAL

TINTOSMAC – 400 ml

Brzo djelovanje i profesionalni rezultati.
Sredstvo za predobradu u spreju prije pranja ili kemijskog čišćenja. Sprej Tintolav® TINTOSMAC sa svojim širokim spektrom djelovanja uklonit će najtvrdokornije vrste zaprljanja. Idealan i profesionalan, čini se kao pravo riješenje za brze rezultate.

X9 DEGREASER ODMAŠĆIVAČ

X9 DEGREASER – 5 l

Za uklanjanje mrlja i prljavštine u predobradi ili izravno u pranju, preporučujemo koristiti TINTOLAV® X9 DEGREASER. Ovaj se proizvod može koristiti i kao dodatak za pranje i kao glavni deterdžent. X9 odmašćivač ima snažno emulgirajuće i odmašćujuće djelovanje, zahvaljujući visokoj koncentraciji otapala i enzima. Uklanja čak i mrlje od vodootporne šminke. X9 odmašćivač svestran je proizvod protiv tvrdoglavih mrlja i prljavštine.

EMULSENE F4

!!!!! NOVO !!!!! EMULSENE F4 – 20 kg !!!!! NOVO !!!!!

Da biste uklonili mrlje od masnoće i prljavštine, a posebno one na ovratnicima i orukavlju jednim kompletnim deterdžentom, preporučamoi HygienFresh® EMULSENE F4. Zbog njegove cjelovite formule s visokom koncentracijom emulgirajućih tenzida, optičkih izbjeljivača i multienzimatski kompleksa (proteaza, amilaze, lipaza i celulaza) ni najtvrdokornije prljavštine neće biti problem.

EMULSENE – 50 ML

Tekuće sredstvo za odmašćivanje i emulgator koji enzimskim djelovanjem uklanja mrlje. Sadrži koncentrirane površinski aktivne tvari za učinak odmašćivanja i emulgatora za uklanjanje tvrdokornih zaprljanja. Agresivan za prljavštinu, nježan za vlakna i boje. Vrlo učinkovito uklanja prljavštinu s ovratnika i orukavlja bez postupka detašure. Praktično mini pakiranje od 50 ml.

MIRACLE SPREJ

MIRICLE ZERO WRINKLE SPREJ – 300 ml

Miracle Zero Wrinkles je sprej za uklanjanje i ispravljanje lomova na tekstilu bez procesa glačanja. Učinkovito eliminira nabore na odjeći i efikasno isteže vlakna na tekstilu. Osvježava odjeću zahvaljujući iznimnom mirisu bijelog mošusa. Antistatičko djelovanje na odjeći.

Za više informacija o proizvodima tvrtke Lemia d.o.o., kontaktirajte nas na lemia@lemia.hr, telefon +385 1 6350711, +385 1 6350719  ili posjetite našu web stranicu i web katalog na www.lemia.hr

PITANJA I PORUKE

Popunjavanjem ovog obrasca pošaljite nam svoje pitanje ili poruku. Prije slanja pitanja ili poruke predlažemo pogledajte Česta pitanja.