Čišćenje tepiha- veliko spremanje doma

U toplim ljetnim mjesecima, zatrpani smo tepisima naših vjernih korisnika usluga. To je taj period u godini, kada nam toplina s poda nije potrebna, tepih u ruke  i pravac Lemia kemijske čistionice.

Što nam je bitno kod održavanja?

Način čišćenja tepiha napreduje kroz tehnologiju i strojeve koji su sve savršeniji. Od čišćenja na podu sa četkama i ispiranja s mlazovima vode u garažama, jako se napredovalo.

Na specijaliziranim sajmovima strojeva, upoznali smo se sa raznim inovacijama u strojevima vezanih za čišćenje.

Od šamponiranja, četkanja ispiranja i sušenja. Krenimo redom.

Tepih je prekrivač na podu u koji vremenom „utisnemo“ sve nečistoće te prašinu. Jedan dio izvučemo usisivačima, ali veliki dio nečistoća se veže za vlakna tepiha ili ostanu na dnu.

Vrijeme prolazi, flekovi se fiksiraju i moćnim sredstvima za mrlje ponekad je teško doprijeti do  čistoće tkanine. Nećemo ni spominjati što mogu napraviti kućni ljubimci, djeca sa svim vrstama bojalica, sokića, poneki tulum u stanu, pa vino … Posebice je teško ukloniti miris urina te kućnih ljubimaca.

Tepih je kod  profesionalaca koji imaju veliki izazov. Služimo se jakim sredstvima za uklanjanje mrlja.  Na uobičajeni način pranja više nije moguće postići optimalne rezultate. Iz tog razloga radimo po slijedećoj proceduri :

  1. usisavanje
  2. tretiranje mrlja posebnim sredstvima prilagođenim vrsti mrlje
  3. strojno pranje rotirajućim četkama i šamponiranje
  4. pranje tepiha u stroju s centrifugom te ispiranje
  5. dubinsko usisavanje nakon sušenja

Stroj za centrifugiranje radi proces koji prije nije bio moguć, a to je dubinsko pranje tepiha. Okrećući se, tepih se izložen mlazovima vode koji sve dubinske nečistoće izvlači na površinu. Veliki dio odlazi kroz cijevi za ispiranje, a dio se usisava nakon sušenja. Na tako očišćenom tepihu možete s djetetom bezbrižno igrati omiljene društvene igre.

Nekada mrlje i mirisi ne odlaze van

Ako ne uspijemo otkloniti mrlje, one jednostavno isplivaju van ili zbog očišćenog okolnog djela postanu još vidljivije. To klijente zna često iznenaditi i pitaju se otkud su isplivali. Nažalost, već su izgrizli tkaninu i niti jedno sredstvo ih ne može izbijeliti.

Posebno su zahtjevni tepisi od prirodnih vlakana ( vuna, viskoza, pamuk) koji se po deklaraciji smiju čistitii samo kemijskim putem. Za takav način čišćenja ne posjedujemo velike strojeve, čiste se samo  velićine do 4m2, koliko stane u postojeći stroj. Boje na vunenim tepisima su često nepostojane i u dodiru s kemikalijom znaju se prelijevati. Na takve rizike često znamo upozoravati stranke. Profesionalci često znaju predvidjeti kako se materijali ponašaju u čišćenju i dužni smo to prenijeti  korisnicima naših usluga. Kupiti ili ne zahtjevan tepih za održavanje,hm…. odluka je koja se donosi na početku kupnje, a često niti ne pogledamo upute za održavanje.

Za sve ostalu tu je Lemia. Obratite nam se s povjerenjem

*Cijene čišćenja se kreću od 28,00- 40,00 kn / m2, ovisno o sastavu.

PITANJA I PORUKE

Popunjavanjem ovog obrasca pošaljite nam svoje pitanje ili poruku. Prije slanja pitanja ili poruke predlažemo pogledajte Česta pitanja.