USLUGE

Kemijsko čišćenje je proces suhog čišćenja odjeće. Odjeća se čisti otapalom, čime se izbjegava moguće bubrenje i skupljanje vlakana. Otapalo se uklanja iz odjevnog predmeta centrifugiranjem te sušenjem toplim zrakom. Svaki odjevni predmet se prije kemijskog čišćenja pregledava, odjevni predmeti se razvrstavaju prema boji, vrsti tkanine i težini, a mrlje i razna zaprljanja se predobrađuju. Zatim se čiste u stroju za kemijsko čišćenje uz pomoć otapala i pojačivača čišćenja.

Novi materijali, kombinacije boja, konstrukcijske karakteristike, ukrasi, print, šljokice, perlice karakteristika su svakog odjevnog predmeta. No takav odjevni predmet zahtijeva i posebnu tehnologiju čišćenja.

Kemijska čistionica Lemia može se pohvaliti da u svojem strojnom parku posjeduje stroj za kemijsko čišćenje na alternativna otapala iz najnovije generacije strojeva. Otapalo unutar stroja čisti tekstil delikatno i nježno, poštujući boje i aplikacije. Nakon čišćenja odjevni predmet je voluminozan i mekan a boje su dubinske i briljantne.

Mokro čišćenje ili Wet-cleaning je proces čišćenja u vodi, specijalnim strojevima u blagim uvjetima pranja, uz korištenje slabe mehanike, na niskim temperaturama, s posebno razvijenim kemijskim sredstvima. Kao i kod kemijskog čišćenja, odjevni predmeti se prije procesa mokrog čišćenja pregledavaju, sortiraju, a mrlje i razna zaprljanja se predobrađuju. Nakon toga se čiste u specijalnim strojevima za pranje. Takvi strojevi koriste specijalne programe i deterdžente, koji odjevnom predmetu mogu dati apreturu protiv gužvanja ili mu vratiti njegovu vodoodbojnost, ovisno o potrebi materijala.

Zelena alternativa, održivost i ekologija za budućnost. Kemijska čistionica Lemia rublje svojih korisnika pere potpuno ekološkim sustavom pranja. Misleći na sigurnost okoliša i krajnji rezultat, ovaj sustav dizajniran je tako da su sve komponente (deterdžent, izbjeljivač i sredstvo za neutralizaciju) izrađeni od 100 % ekoloških i biorazgradivih komponenta. Ovaj sustav pranja ispunjava apsolutno sve ekološke kriterije i posjeduje EU-Eco label znak čime se u potpunosti garantira visoki standard reduciranog utjecaja na okoliš i ljudsko zdravlje.

Koža je veoma popularan materijal za izradu odjeće, ali deklaracija o njezi često nije garancija uspješnog čišćenja. Zato odluku o mogućem kemijskom čišćenju ili pranju kožnog odjevnog predmeta treba prepustiti specijaliziranim kemijskim čistionicama. Lemia d.o.o. i naš stručni tim na odjelu za čišćenje glatke i brušene kože, nudi vrhunsku uslugu čišćenja i bojenja kožnih odjevnih predmeta. Metode čišćenja starih talijanskih majstora, dugogodišnje radno iskustvo i profesionalnost u radu, rezultiraju stručnom obradom i vrhunskom njegom ovih izuzetno osjetljivih materijala.

Zbog delikatnosti materijala ponekad nije moguće ukloniti sva nastala zaprljanja. Razne mrlje, kao npr. od pića koje sadrže šećer, mogu izaći na površinu tek nakon čišćenja odjevnog predmeta. Zato uvijek obavijestite djelatnika u Vašoj kemijskoj čistionici o svim mogućim problematičnim mjestima i zaprljanjima.

Kemijska čistionica Lemia čisti i boja sve vrste kožnih i krznenih odjevnih predmeta, kao i motoristička odijela i opremu.

Jedan od prvih proizvođača voskanog pamuka u odjevnoj industriji bio je J. Barbour & Sons koji je započeo s proizvodnjom voskanih jakni.

Specifičnost voskanih jakni je u posebnom sloju voska koji se nanosi na gusto tkani pamuk najčešće crne, tamne ili maslinasto zelene boje. S vremenom vosak na površinskom sloju jakne se zasićuje prljavštinama  čime gubi svoju funkciju vodoodbojnosti i zaštite.

Lemia kemijska čistionica koristi profesionalnu i specijalnu mješavinu voska renomiranog talijanskog proizvođača kojim se nakon čišćenja u potpunosti obnavljanja vanjski sloj vraćajući odjevnom predmetu sva svojstva vodoodbojnosti i zaštite. Odjevni predmet nakon tretmana voskom nije premastan, zatamnjen je i jednoličnog izgleda,  te u potpunosti bez mirisa.

Bojimo pamučne odjevne predmete. Ako odjevni predmet koji se želi obojiti ima masne mrlje, one se prethodno moraju ukloniti jer ih bojilo neće moći prekriti, a naknadno skidanje masnih mrlja je gotovo nemoguće jer se postupkom bojenja na visokim temperaturama masnoća fiksira na materijal. Kod odjevnih predmeta mjestimično izblijeđenih određenim sredstvima (npr. Domestos-om, Vanish-em, hidrogenom i sl.) krajnji rezultat ovisi o tome je li došlo do površinskog ili dubinskog skidanja boje ili eventualnog oštećenja vlakna unutar same strukture. Konac i patent zatvarači su u većini slučajeva sintetički, a ne pamučni, pa se neće obojiti. Moguće je bojenje iz svjetlijeg u tamno, ali iz tamnijeg u svjetlije tonove nije moguće.

Čišćenje tepiha se provodi pomoću dvije metode:

  • METODA USISAVANJA, ŠAMPONIRANJA I EKSTRAKCIJE
  • METODA KEMIJSKOG ČIŠĆENJA

 

Šamponiranje je specijalan postupak čišćenja pomoću stroja za šamponiranje. Tepisi su najčešće zaprljani pigmentnim prljavštinama i masnoćama pa se najprije pregledavaju i predobrađuju kemijskim sredstvima za uklanjanje mrlja. Nakon toga slijedi šamponiranje tepiha pomoću rotirajuće četke. Četka stvara pjenu koja prodire do osnovne tkanine tepiha. Nakon šamponiranja se provodi strojni postupak dubinskog ispiranja te ekstrakcije.  Konstantni dotok čiste vode ispire tepih u trajanju nekoliko minuta ovisno o jačini zaprljanja tepiha. Nakon ispiranja slijedi centrifuga pri čemu se iz tepiha izbacuje čak 90% vode. Slijedi faza sušenja tepiha u specijalno dizajniranoj grijanoj komori.

Metodu strojnog kemijskog čišćenja vunenih i svilenih tepiha provodi se na tepisima bez tvrde podloge veličine do 4m2.

Higijena spavanja jedan je od najbitnijih čimbenika za lagan i kvalitetan san. Redovito mijenjanje posteljine najvažniji je čimbenik higijene, no što je s navlakama za madrace? Često su to mjesta na krevetu koja upijaju puno prljavština i nečistoća a nije ih lako održavati jer se zbog svoje veličine ne mogu prati u kućanskoj perilici.

Kemijska čistionica Lemia posjeduje strojeve velikog kapaciteta u kojima možemo očistiti gotovo svaku navlaku za madrac. Predobrada posebnih zaprljanja poput znoja, krvi ili urina te pranje ekološkim deterdžentima osigurat će ponovnu čistoću navlake i ponovno osigurati higijenu spavanja u Vašem domu.

Runska vuna od davnina je poznata kao najbolji prirodni materijal izuzetnih karakteristika, no nije ju baš lako održavati. Čišćenje i pranje vunenih bio deka, jastučnica i prekrivača gotovo pa nije moguće odraditi u vlastitom domu. Razni savjeti o čišćenju i održavanju runske vune ponekada nisu najbolje rješenje.

Kemijska čistionica Lemia nudi Vam uslugu čišćenja svih vrsta vunenih deka, prekrivača i jastučnica.

Raznolikost materijala, dezena i dimenzija glavne su karakteristike pri odabiru zavjesa u Vašem domu.  Zbog svoje specifične namjene, zavjese su uporabni tekstilni predmet koji dugotrajnim izlaganjem različitim utjecajima (sunčevoj svjetlosti, toplini, prašini, duhanskom dimu i česticama čađe) mogu promijeniti i umanjiti njihova svojstva. Zavjese je potrebno redovito čistiti, najmanje jednom godišnje.

Kemijska čistionica Lemia u svojoj ponudi nudi usluge kemijskog čišćenja, pranja ili glačanja zavjesa. Lemia raspolaže dugogodišnjim iskustvom, najsuvremenijom tehnologijom čišćenja te kvalificiranim i stručnim osobljem, a svaki postupak čišćenja izvršava se uz poštivanje pravila struke.

Kemijska čistionica Lemia vrši pranje deka izrađenih od svih uobičajenih sintetskih (poliester, poliakrilonitril) i pamučnih materijala na niskim temperaturama pranja, uz dodatak kationaktivnog omekšivača i specijalnog silikonskog sredstva za njegu fino šišanih pliš deka.

Kako bi u toplijim razdobljima Vaše deke zauzimale što manje prostora u ormaru, Lemia nudi uslugu vakuumiranja, čime se deke higijenski čuvaju do sljedeće sezone korištenja.

Pranje košulja se zbog velikih količinskih zahtijeva razvilo u jednu tehnologiju koja se po mnogočemu razlikuje od kućanskog pranja košulja. Koriste se specijalni deterdženti razvijeni s ciljem uklanjanja specifičnih masnih i pigmentnih zaprljanja. Pranje se provodi na niskim temperaturama kako bi se spriječilo skupljanje materijala. U proces pranja se uklapa i apretura protiv gužvanja kako bi se olakšalo glačanje.

Lemia nudi 2 vrste glačanja: strojno i ručno. Strojno glačanje se provodi u dva dijela. U prvom dijelu se orukavlje i ovratnik ravnaju pomoću specijalne preše, a zatim se košulja stavlja na lutku i glača propuhivanjem vrućeg zraka. Strojno glačanje košulja daje izvrsne rezultate prepoznatljive korisnicima naših usluga.

Za stranke koje zahtijevaju više standarde i individualni pristup, nudimo i ručno glačanje košulja.

Pernate jakne i jastuci se peru posebnim deterdžentima koji uklanjaju prljavštinu, u kombinaciji sa specijalnim sredstvom koje jednakomjerno raspršuje perje unutar jakne ili jastuka, tako da se ono puno brže suši. Prvobitnu rastresitost perja, te meki i puni opip je moguće postići jedino sušenjem u većoj profesionalnoj sušilici rublja. Zato je pranje jakni i jastuka punjenih perjem najbolje prepustiti profesionalnim praonicama i kemijskim čistionicama. Tek tada jastuci i jakne dobivaju  svjež miris, te vizualno i na opip djeluju puno, a perje rastresito.

Današnji visoki kriteriji u čistoći i bjelini zahtijevaju izrazitu profesionalnost usluge pranja restoranskog rublja.

Lemia koristi posebno razvijene recepture pranja, kao i sredstva za uklanjanje svih vrsta tvrdokornih zaprljanja.

Tekstilije iz wellness programa su radi svoje strukture idealan medij za zadržavanje mikroorganizama i nestručno postupanje s takvim tekstilijama može uzrokovati širenje uzročnika bolesti. Zbog visoke opasnosti pojave prijenosa mikroorganizama, higijena ovakvih tekstilija nam je izuzetno važna.

Često nam stranke donose skijaška odijela i sportske jakne koje ne propuštaju vodu. Ali pranjem u vodi i korištenjem deterdženata, efekti vodonepropusnosti na odjevnom predmetu oslabe. Jeste li znali da se efekti vodoodbojnosti oslabljeni pranjem mogu obnoviti? Specijalno sredstvo se nanosi na tekstiliju procesom impregnacije. Ovakva specijalna sredstva ujedno stvaraju zaštitni sloj na vanjskoj površini tkanine, koji sprečava i vezanje prljavštine, pa odjevni predmet duže ostaje čist.

Impregnirati se mogu: baloneri, jakne, prsluci, kape, kišne kabanice, radna odjeća, skijaška odijela, cerade, tende, suncobrani.

Lemia pouzdano i efikasno pruža uslugu pranja zaštitne odjeće, uz vodoodbojnu zaštitu materijala. Specijalni postupci pranja osiguravaju čistoću i zadržavanje prvobitnih svojstava zaštitne odjeće. Reflektirajuće trake zadržavaju reflektirajuća svojstva, a kompleksna struktura vlakna ostaje nepromijenjena.

Pravilnim i redovitim održavanjem značajno se produžuje vijek trajanja radne odjeće.  Ovisno o potrebama radnog mjesta i uvjetima radnog okruženja postavljaju se posebni zahtjevi vezano za materijal i izbor modela radne odjeće.

Kemijska čistionica Lemia nudi Vam uslugu održavanja radne odjeće, uz mogućnost odvoza i dostave čistog rublja.

Izrađena da bude glavna zvijezda, maskota je neizostavni dio svake promocijske aktivnosti. No dugotrajno nošenje ponekad velikih i zahtjevnih maskota stvoriti će vidljiva zaprljanja na njezinom vanjskom dijelu no i ona oku nevidljiva zaprljanja na unutarnjem dijelu. Neugodni mirisi najveći su problem.

Nakon detaljnog i pažljivog pregleda svih dijelova maskote odabrat ćemo najblažu i najefikasniju metodu čišćenja kako bi uklonili sva zaprljanja pritom pazeći da ne dođe do oštećenja niti jednog dijela maskote.

Stručno osoblje, suvremena tehnologija čišćenja i moderni strojni park kemijske čistionice Lemia vratit će sjaj svakoj maskoti.

Ukoliko je Vašim cipelama potrebna izmjena pete ili polu đona, u našoj ponudi možete pronaći i uslugu postolarskih popravaka. Uz sve vrste sitnih popravaka, kemijska čistionica Lemia pruža i ostale postolarske usluge poput izmjene zatvarača, kožnog uloška, feder pločica, kožnog zapetka ili bojenja cipela.

Koža je najstariji materijal korišten za izradu obuće. Zbog svojih jedinstvenih osobina kao što su poroznost, propuštanje zraka, slabo upijanje vode, elastičnost i termička otpornost koža je najpoželjniji materijal za izradu udobne i kvalitetne obuće. Za razliku od umjetnih materijala u kožnoj obući Vaša noga znojit će se znatno manje.  Redovito čišćenje obuće od kože zadržava njene osnovne osobine, nepromijenjen izgled i produljuje vijek trajanja.

Svaki par cipela od prirodne brušene kože pregledava naš iskusni tim na odjelu za čišćenje kože. Nakon prvog pregleda daljnja obrada ovisit će o sljedećim faktorima: boji, vrsti i stanju kože, vrsti i količini zaprljanja, tragovima nošenja.

Obrada se sastoji od preciznog ručnog tretiranja vidljivih zaprljanja. Nakon toga se pomoću posebne četke, pare i deterdženta svaki par obuće temeljito čisti. Slijedi sušenje u ozonskoj komori pri čemu ujedno se vrši i dezinfekcija kako bi se uklonili svi neugodni mirisi. U završnoj fazi procesa vrši se fina dorada kojom se izjednačava boja i koža vraća u prvobitno stanje.

Ne kaže se uzalud da „obuća glavu čuva“ pogotovo ako se radi o Vašim omiljenim tenisicama. Zbog užurbanog načina života i vremena u kojem živimo, veoma je bitno da obuća bude udobna i anatomski prilagođena. No što kada kiša, voda, snijeg, blato ili prašina ostave trag na omiljenom  paru  sportske obuće? Rješenje Vam je zapravo nadohvat ruke!

Donesite svoj omiljen par cipela u jednu od naših mnogobrojnih poslovnica i iskoristite uslugu čišćenja sportske obuće.

Svaki par tenisica pregledat će naš iskusni tim na odjelu za čišćenje obuće, a daljnja obrada ovisit će o vrsti materijala od kojeg je obuća izrađena i stupnju zaprljanja. Postupak čišćenja se sastoji od precizne ručne metode kojom se uklanjaju zaprljanja, a nakon što su sva zaprljanja uklonjena slijedi fina završna obrada kojom se izjednačava boja i materijal  vraća u prvobitno stanje. Završna faza dezinfekcije u ozonskoj komori uklonit će sve neugodne mirise.

Kupnja profesionalnih, visokokvalitetnih radnih cipela ponekada je ogromna investicija. Radne zaštitne cipele koriste se za zaštitu stopala, te im je potrebna redovita njega i čišćenje kako bi im se osigurala trajnost.  Zaštitne cipele trebaju njegu i redovito čišćenje poput bilo koje druge obuće.

Čišćenje radnih cipela generatorom pare Scarpavapor NO LIMITS uključuje: čišćenje površine pomoću pare i malih količina visoko učinkovitih deterdženata, istovremeno parenje i četkanje predmeta čime se s površine uklanjaju sve nečistoće pritom ne oštećujući površinu. Nakon izvlačenje nečistoća postupkom vakuuma slijedi sušenje predmeta na 36° C.

Postupak čišćenja radne obuće završava dezinfekcijom pomoću ozona čime se eliminiraju bakterije i neutraliziraju neugodni mirisi unutar obuće.

Kroz svakodnevni život nosimo ili koristimo različite predmete, no nikada se unaprijed ne pitamo kako ćemo očistiti taj predmet? Bakterije, virusi, plijesan, neugodni mirisi i ostali onečišćujući elementi vrlo brzo postaju prisutni.

Kako očistiti i dezinficirati na primjer kacige, pancerice, čizme i ostalu skijašku opremu? Zapravo vrlo jednostavno.

I-Genius kabinet je najpotpuniji i najmoderniji sustav za dezinfekciju i higijenu zahvaljujući generatoru ozona, a moguće je dezinficirati: jakne, hlače, veste, ogrtače, kombinezone, biciklistička odijela, sportske kacige, cipele, čizme, pancerice i mnoge druge stvari.

Ozon je prirodan, jako oksidirajući plin čija se molekula sastoji od tri atoma kisika.  Upravo zbog svoje strukture molekula ozona je vrlo reaktivna i snažno oksidira te time može smanjiti broj ili u potpunosti ukloniti bakterije, plijesni, gljivice i insekte koji su odgovorni za razvijanje neugodnih mirisa.

Dezinfekcijom artikala u trajanju od 20 minuta uklonit će se sa tekstila više od 90% gljivica, bakterija i grinja.

Sve mame i tate znaju koliko je teško održavati sjedalice naših mališana. Nađe se tu svega, od hrane do sokova i ostalih potrepština. Nova tehnologija čišćenja održava ih čistima i svježima pa bez srama možete s njima u svijet. Čišćenje se odvija u nekoliko faza: temeljito usisavanje, predobrada posebnim deterdžentima, četkanje pjenom za čišćenje, vakumsko izvlačenje vlage i deterdženta, sušenje te ručno čišćenje svih plastičnih, metalnih ili gumenih dijelova.

Završna faza procesa je dezinfekcija ozonom pri čemu se uklanjaju sve bakterije, viruse, grinje i sl.

Strastveni ste vozač motora i obožavate sve što ide uz ovaj opasan sport?  Sve što je potrebno: dobro moto odijelo, kaciga, zaštitna obuća, snaga motora koja postiže željene brzine i fizička kondicija. Zaštitna odijela i oprema pri vožnji su dio dobrog imidža, ali i sigurnosti. No kako ih održavati?

Kemijska čistionica Lemia nudi Vam usluge čišćenja cijelog asortimana moto opreme. Čistimo: moto jakne, hlače, odijela, kacige i obuću.

Zaprljanja se čiste: parom, vodenim pranjem i kemijskim čišćenjem kože u specijaliziranim strojevima. Nakon čišćenja opremu možemo na Vaš zahtjev dezinficirati ozonom.

Osim sitnih rutinskih popravaka, kroz stručnost i dugogodišnje iskustvo naših krojača Lemia kemijska čistionica pruža Vam sve vrste krojačkih usluga, poput izmjena zatvarača i podstava, skraćivanja, produljenja ili sužavanja kaputa, hlača ili suknji, popravaka torbi te krojačkih popravaka kože.

Šešir glavu čuva. Zapravo, za stil je potrebno učiniti štošta, često i skinuti šešir, ali ga i vratiti na glavu, naravno, kada to nalaže modni diktat. Postoje različite vrste šešira, različitih oblika i materijala, vrlo su lijepi i posebni dodaci koji daju dodir glamura i svakako ne prolaze neopaženo.

U svom ormaru imate upravo jedan takav šešir ali ne znate kako ga održavati čistim i urednim. Obratite nam se s punim povjerenjem!

Svaki šešir pregledat će naš iskusni tim na odjelu za čišćenje, a daljnja obrada ovisit će o vrsti materijala od kojeg je šešir izrađen, njegovoj jedinstvenoj konstrukciji i stupnju zaprljanja. Čišćenje se odvija u nekoliko faza: predobrada posebnim deterdžentima, četkanje pjenom za čišćenje, vakuumsko izvlačenje vlage i deterdženta te na kraju sušenje.

Završna faza dezinfekcije u ozonskoj komori uklonit će s tekstila više od 90 % gljivica, bakterija i grinja koji su odgovorni za razvoj neugodnih mirisa.

ŽELITE NARUČITI NEKU OD NAŠIH USLUGA?
ŽELITE POGLEDATI CIJENE NAŠIH USLUGA?

PITANJA I PORUKE

Popunjavanjem ovog obrasca pošaljite nam svoje pitanje ili poruku. Prije slanja pitanja ili poruke predlažemo pogledajte Česta pitanja.