Varteks savjetuje: Kako pravilno brinuti o odijelu

Odijelo možete nositi povremeno ili svakog dana. Stoga je važno i pravilno brinuti o odijelu jer ćete mu time produžiti „vijek trajanja“. Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta.

Varteks odijela izrađena su od prirodnih tkanina iz čiste vune najboljih talijanskih proizvođača. Odijela su skuplji odjevni predmeti na koje gledamo kao na investiciju. Bez obzira je li odijelo kupljeno u trgovini ili izrađeno po mjeri, nakon nekoliko nošenja trebati će kemijsko čišćenje. Ako odijelo nosite povremeno, dovoljno ga je odnijeti na čišćenje jednom godišnje, no nosite li odijelo svaki dan, trebali bi ga odnijeti na kemijsko čišćenje barem jednom mjesečno.

  • Odijelo nikad nemojte glačati kod kuće. Prevelika temperatura tijekom glačanja može trajno oštetiti tkaninu i ostaviti sjaj na šavovima. U iznimnim situacijama možete odijelo koje visi na vješalici lagano napariti glačalom. Vruća para opustit će tkaninu i ukloniti nabore.
  • Nakon svakog nošenja, odijelo treba iščetkati kako bi se skinula nečistoća koja se nakupila na površini. Odijelo uvijek četkajte od ramena prema dolje, prateći smjer dlačica na tkanini. Koristite četku za odjeću koja je rađena od prirodnih materijala. I zapamtite, nemojte isto odijelo nositi par dana za redom jer ono gubi svoju formu i treba mu vremena da se „odmori“.
  • Odijelo uvijek vješajte na drvenu ili plastičnu vješalicu koja je dovoljno velika kako se odijelo ne bi deformiralo. Stoga odaberite vješalicu zadebljanu na krajevima koja će sačuvati formu ramena i rukava sakoa. Nemojte koristiti tanke metalne vješalice koje mogu ostaviti ružne tragove na tkanini i izgužvati vaše odijelo.
  • Nakon nošenja, dopustite svom odijelu da se „ohladi“ barem sat-dva i nemojte ga odmah pospremiti u ormar. Odijela su rađena od prirodnih tkanina koje zahtijevaju cirkulaciju zraka koji će ih osvježiti.
  • Bilo kakve mrlje, pogotovo masne, nemojte rješavati kod kuće. Profesionalne kemijske čistionice imaju preparate koji će ukloniti mrlje, a vas poštedjeti stresa da ste u najboljoj namjeri uništili svoje odijelo.
  • Kad putujete, koristite navlaku za odijelo koja će ga štititi od vanjskih utjecaja.
  • Ako odijelo spremate na dulje vremensko razdoblje, obavezno ga prije kemijski očistite.

Vaše Varteks odijelo vas nije nikada razočaralo, nemojte ni vi njega.

Izvor: https://www.varteks.com/novost/kako-pravilno-brinuti-o-odijelu/?fbclid=IwAR2f0M8D6AWxjc7dmkblyKRhCnKIFtZiSwPRqk3JIWIM4ZxVpr3tvW_UQ8s

PITANJA I PORUKE

Popunjavanjem ovog obrasca pošaljite nam svoje pitanje ili poruku. Prije slanja pitanja ili poruke predlažemo pogledajte Česta pitanja.