Vrste punjenja jastuka i održavanje

Možete birati između 3 vrste punjenja:

PRIRODNO PUNJENJE

Jastuci s prirodnim punjenjem sastoje se prvenstveno od perja i paperja, ali mogu također sadržavati i duge materijale, poput svile ili vune. Jastuci s prirodnim punjenjem mekani su na dodir i lako se oblikuju. Prednost  je ako izmjenjujete spavanje na leđima i na boku pa u skladu s tim prilagođavate visinu jastuka, tj. punjenje.

Održavanje takvih jastuka nije jednostavno, ne stane u perilice i teško se suše. Ako ih sušite sami, često ostaju žuti tamni kolutovi. Razlog je loše i nedovoljno ispiranje jastuka.

U Lemiji ih suše po par sati u specijaliziranim sušilicama i vrećama. Oprez! Perje se lako može rasuti.

PUNJENJE VLAKNIMA

Jastuci punjeni vlaknima sadržavaju sintetičko punjenje. Jastuci sa sintetičkim punjenjem elastičniji su od onih s prirodnim punjenjem. Prednost sintetskih punjenja je lako održavanje. Kemijsko ili vodeno čišćenje?

Ovisi o deklaraciji.

SPECIJALNO PUNJENJE

Specijalno punjenje može se sastojati od memorijske pjene ili lateksa. Ova vrsta punjenja pruža maksimalnu podršku, jer se punjenje sastoji od kompaktnijih materijala. Jastuci od memorijske pjene precizno se prilagođavaju obliku vaše glave i vrata.

Ali imaju jedan mali nedostatak, ne možemo ih prati, napune se velikom količinom vode i pod tim pritiskom pucaju. Možete održavati samu navlaku, memorijsku pjenu-ne čistimo.

Kada požute i promjene boju, vrijeme je za novi jastuk.

Cijene čišćenja jastuka kreću se od 50, 00- 140,00 kn

PITANJA I PORUKE

Popunjavanjem ovog obrasca pošaljite nam svoje pitanje ili poruku. Prije slanja pitanja ili poruke predlažemo pogledajte Česta pitanja.