Odijela – kako ih održavati

Odijelo je jedno od najskupljih odjevnih predmeta u muškoj garderobi, stoga je veoma važno znati kako pravilno brinuti o njemu. Bilo da se radi o odijelu kupljenom u trgovini ili odijelu rađenom po mjeri, nakon nekoliko nošenja Vaše odijelo će trebati kemijsko čišćenje. Proces kemijskog čišćenja najbolji je način uklanjanja prljavština sa odijela i ne postoje pravila o tome koliko često odijelo treba odnijeti u kemijsku čistionicu. Ukoliko odijelo nosite rijetko  dovoljno je jedno čišćenje godišnje, no ukoliko odijela nosite svaki dan, preporuča se čišćenje jedan puta mjesečno.

Između odlazaka u kemijsku čistionicu, odijelo možete održavati u nekoliko jednostavnih koraka:

  • Odijelo nikada nemojte glačati kod kuće! Glačanje odijela na previsokoj temperaturi može trajno oštetiti tkaninu i ostaviti sjaj na šavovima. Sako i hlače stavite na vješalicu i lagano parom iz glačala prođite po cijelom odijelu. Para će opustiti materijal i ukloniti dio nabora koji su nastali nošenjem.
  • Na kraju radnog dana odijelo objesite na drvenu ili plastičnu vješalicu koja treba biti dovoljno velika kako se odijelo ne bi izgužvalo. Nikada nemojte koristiti tanke žičane vješalice koje mogu ostaviti ružne tragove na tkanini i u potpunosti izgužvati odijelo.
  • Prašina i perut mogu se nakupiti na površini Vašeg odijela, stoga nakon svakog nošenja odijelo iščetkajte sa četkom za odijela, od ramena prema dolje prateći smjer dlačica na materijalu. Na kraju prođite sa valjkom za uklanjanje dlačica kako biste uklonili svu preostalu prašinu sa odijela.
  • Za masna zaprljanja upotrijebite sprej za suho uklanjanje masnih mrlja.  Mrlju pošpricajte sa udaljenosti od 20 centimetara i ostavite da se osuši. Nakon nekoliko minuta kada se pošpricano mjesto osuši i pretvori u bijeli prah, očetkajte prah sa tkanine.
  • Prilikom putovanja koristite navlaku za odijelo koja je veoma praktična i jednostavna za nošenje, te će sačuvati Vaše odijelo od vanjskih utjecaja.

Više informacija o proizvodima možete dobiti na telefon 01/65 31 004 od 08 do 16 sati ili posjetite naš dućan u Lučkom-Puškarićeva 104c.

PITANJA I PORUKE

Popunjavanjem ovog obrasca pošaljite nam svoje pitanje ili poruku. Prije slanja pitanja ili poruke predlažemo pogledajte Česta pitanja.