Održavanje kožne obuće

Koža je najstariji materijal korišten za izradu obuće. Zbog svojih jedinstvenih osobina kao što su poroznost, propuštanje zraka, slabo upijanje vode, elastičnost i termička otpornost koža je najpoželjniji materijal za izradu udobne i kvalitetne obuće.

Većina nas veoma oprezno postupa sa obućom od kože, pazeći da se ne ošteti ta nježna i veoma osjetljiva površina. Ipak, nakon nekog vremena koža postane zasićena raznim zaprljanjima od vode, soli, snijega ili blata te zahtjeva kvalitetno čišćenje. Redovito čišćenje i održavanje kožne obuće osigurat će dulji životni vijek i prirodni izgled kože od koje je obuća izrađena.

U nastavku teksta pročitajte nekoliko jednostavnih koraka pomoću kojih će Vaše omiljene kožne cipele ili čizmice ponovno zablistati!

1. U svaku cipelu ili čizmicu nagurajte klupko izgužvanog novinskog papira kako bi koža bila lagano napeta dok ju čistite.

2.Uklonite blato i prašinu sa mekanom krpom ili četkom. Za obuću od brušene kože upotrijebite četkicu namijenjenu čišćenju velur kože. Imajte na umu da je potrebno četkati u smjeru dlačica, te izbjegavajte četkanje u različitim smjerovima kako ne bi došlo do oštećenja kože.

3.Za veća zaprljanja koja ne možete ukloniti krpom ili četkom, upotrijebite sprej za uklanjanje mrlja na glatkoj koži ili posebnu gumicu namijenjenu čišćenju velur kože. Gumicu koristite sa oprezom i nemojte prejako strugati po površini!

4.Nakon čišćenja, cipele od glatke kože namažite kremom ili posebnom pastom kako bi kožu „nahranili“ i vratili joj sjaj i elastičnost. Na velur kožu nanesite sprej koji će stvoriti zaštitni film i osvježiti boju.

Dodatni savjeti:

Preporuča se prije prvog nošenja na obuću od kože ravnomjerno nanijeti impregnacijsko sredstvo. Na taj način koža će biti zaštićena i nećete imati problema sa neugodnim tamnim mrljama koje mogu nastati od vode.

Kako bi obuća od brušene kože imala što dulje svjež i prirodan izgled, očetkajte obuću nakon svakog nošenja. Obuću od glatke kože nakon svakog nošenja obrišite suhom mekanom krpom.

Ako boja počne blijediti, nanesite sprej ili kremu u boji ovisno o vrsti kože od koje je obuća izrađena.

I na kraju, ako imate problema sa tvrdokornim mrljama i zaprljanjima koje ne možete sami ukloniti, Vašu obuću odnesite u kemijsku čistionicu specijaliziranu za čišćenje obuće od brušene kože ili posjetite postolara koji će zasigurno vratiti Vašim cipelama od glatke kože prvobitan sjaj.

Više informacija o proizvodu možete dobiti na telefon 01/65 31 004 od 08 do 16 sati ili posjetite naš dućan u Lučkom-Puškarićeva 104c.

PITANJA I PORUKE

Popunjavanjem ovog obrasca pošaljite nam svoje pitanje ili poruku. Prije slanja pitanja ili poruke predlažemo pogledajte Česta pitanja.